Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce, 12 Nisan 2017 tarihinde açılışı yapılan Şanlıurfa Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarına 14.04.2017 teknik gezi düzenlendi. Geziye İl Müdürlüğümüz teknik elemanları ve 100' e yakın çiftçimiz katıldı.

Gıda tarım ve hayvancılık sektöründeki son gelişme ve yeniliklerin sergilendiği fuarda, ürün ve hizmet grupları, tarım makineleri, sulama sistemleri, hayvancılık, tarımsal ürün ve yöresel gıdalar, organik tarım, peyzaj, bahçe bitkileri, tarımsal kredi ve sigorta standları ziyaret edilerek, ürünler hakkında hazırlanan broşür, dergi, kitap, liflet gibi materyaller temin edildi.

Tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi ve yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacağı düşüncesi ile yapılan Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına düzenlenen teknik gezide; çiftçilerimizin tarım ve hayvancılık sektördeki gelişmeleri yakından takip etmeleri sağlanarak, Çiftçilerimizin sorularına katılımcı kuruluş ve firma yetkilileri tarafından bilgi verildi.

Elazığ il ve ilçelerinden katılan Çiftçiler; Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yaptığı teknik geziden çok memnun olduklarını, gelecek yıllarda daha farklı ve geniş kapsamlı fuarlara İl Müdürlüğü organizasyonu ile katılmak istediklerini dile getirdiler."

TARIMDAN HABER