Elazığ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Koordinasyon ve Tarımsal Şube Müdürü Yaşar ERDOĞAN, DAP birim sorumlusu Ziraat Mühendisi Mehmet KARACA, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden Ziraat Mühendisi Nevzat DOĞAN, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknikeri Mehmet CANALAN, Koordinasyon ve Tarımsal Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknikeri Kani SÖNMEZ, Sarıçubuk Köyünde açılmış olan, toprak işleme kursunu ziyaret ederek, çiftçilere tarımsal desteklemeler hakkında bilgi verdi.

Kursta konuşma yapan İl Müdürü Turan KARAHAN; “Bugün Sarıçubuk köyünde tarımsal nüfus gençleşiyor projesi kapsamında 16 gün önce açtığımız, 24 kursiyerimizin katıldığı toprak işleme kursuna katılarak onlar ile istişarede bulunduk. Kursiyerlerimiz kurstan ciddi anlamda faydalandıklarını söyleyip, bizlerden bazı isteklerde bulundu. Bizler çiftçilerimizin bu isteklerini en kısa sürede yerine getirmeye çalışacağız.

Ekip arkadaşlarımız ile birlikte köyleri gezip, toplantılar düzenleyerek, tarım ve hayvancılık ile uğraşan siz değerli üreticilerimizin sorun ve sıkıntılarını dinleyip, bunları çözmek ve yapılan işi kaliteli hale getirmek için çalışıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bizlerin muhatabı sizler yani tarım ile uğraşan buğday eken, arpa eken, pancar eken , hayvan besleyen siz değerli üreticilerdir.

Sizleri tarım ve hayvancılık ile ilgili her türlü konuda bilgilendirmek bizim asli görevimizdir. Bu konulardan biri de Bakanlığımızın çiftçilerimize yönelik uyguladığı tarımsal desteklerdir.Bunun için bugün DAP birim sorumlumuz sizlere hayvancılık desteği hakkında bilgiler verecek, ardından %50 hibe desteği ile şu anda müracaatları devam eden Bireysel Sulama Sistemlerine yapılan desteklemeleri, ilgili arkadaşımız anlatacak.

Program sonunda da sizlerden gelecek sorular ile toplantımızı bitireceğiz" dedi. İl Müdürü Turan KARAHAN konuşmasının sonunda Sarıçubuk üretilerine kendilerini misafir ettikleri için teşekkürlerini dile getirdi.

Toplantı DAP birim sorumlusu Ziraat Mühendisi Mehmet KARACA'nın hayvansal destekler, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknikeri Mehmet CANALAN'ın Bireysel Sulama Sistemleri Desteklemeleri ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinden Ziraat Mühendisi Nevzat DOĞAN'ın ÇATAK konularındaki sunumları, çiftçilerin sorularının cevaplanması ile son buldu.