İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Elazığ Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, İl Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Arıcılık, Süt Hijyeni, Bitki Zararlıları İle Mücadele, Sebze Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Asma Yetiştiriciliği, Fasulye Yetiştiriciliği, Ceviz Yetiştiriciliği, Meyve Ağaçlarında Budama, İç Su Canlıları Yetiştiriciliği ve Basınçlı Sulama Sistemleri eğitimine katılan çiftçilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, İl Müdür Yardımcısı Vedat ERGÜN, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi ÖZDEMİR, Kurum ve Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları teknik personel ve kursiyerler katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; “Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığına çiftçi eğitim kurslarının düzenlenmesindeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün düzenlemiş olduğumuz eğitimlerin sertifikalarının vermek için buradayız. Çiftçilerimizin kurslara olan yoğun ilgisi bizleri çok memnun etti. Düzenlenen kurslar, çiftçilerimizin ürün kalitesini arttırdığı gibi kazancının da artmasına sebep oluyor. İl Müdürlüğü olarak eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Abdullah BALCI, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK' ün konuşmalarının ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Şinasi Özdemir ise “Türkiye Ziraat Odaları olarak eğitime çok önem veriyoruz. Kursların düzenlenmesinde emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verilirken, katkı ve katılımlarından dolayı kurum ve kuruluş müdürlerine plaket verildi.

TARIMDANHABER