Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının 2017 yılında “Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı" içerisinde “Suyun Bilinçli Kullanımı için Tarım Üreticilerine Yönelik Eğitim ve Yayımın Artırılması" amacı ile yeniliğe açık ve sulama sistemlerinden %50 Hibe desteği almış çiftçilere yönelik 21-25.02.2017 tarihleri arasında yapılan ve on ikincisi düzenlenen Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına İl Müdürlüklerinin koordinasyonunda 21-25.02.2017 tarihleri arasında yapılan Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Koordinasyonunda, Diyarbakırlı çiftçilerin fuarı görmeleri, incelemeleri ve yeni teknikleri öğrenmeleri amacı ile iki günlük bir gezi düzenlendi.

Fuar gezisine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Muratoğlu, çiftçilerimiz gıda, tarım ve hayvancılık anlamında, yeni teknolojileri yerinde görmeleri açısından bu tür fuarlar çiftçilerimiz için bir fırsattır. Bizler de bu fırsatı değerlendirebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bu yıl on ikincisini düzenlediği Mersin fuarında çiftçilerimiz ile birlikte birçok ürünü görmek ve çiftçilerimizin fuarda sergilenen makine ve aletler ile ilgili bir fikir edinmelerine vesile olduk dedi.

Muratoğlu, Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarına düzenledikleri gezi ile ilgili,çiftçilerimizi tarım anlamında gerçekleştirilecek olan,Fuarlar çiftçilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri açısından son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık fuarını gezen çiftçiler, tarımsal yenilikleri yerinde görme ve değerlendirme fırsatı yakaladıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bu geziyi düzenledikleri için teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü