ÖZEL HABER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2016 bütçe görüşmelerinde söz alan Erdinç, “Bir de son olarak, bildiğiniz gibi en erkenci ürün Çukurova'mızda çıkıyor. Bunlardan bazıları da buğday, mısır, en erkenci olarak bizde çıkar, Mayısın 20'si gibi başlar Haziranın ilk haftası da biter.

Tabii, genelde Tarım Bakanlığımızda şöyle bir çalışma var: Bugüne kadar hep buğday, mısır gibi destekler, işte, hemen Adana'daki, Çukurova'daki ürünler bittikten hemen bir iki hafta sonra açıklandığından dolayı, vatandaşlarımızın birçoğu da ürünlerini tüccarlara serbest piyasada satmış oluyorlar, çünkü ciddi bir ihtiyaç duyuyorlar. Böyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle bu ürünlerin hasadı yapıldıktan hemen sonra, yapılırken, bir şey yapılırsa... Tabii, bunlar müdahale fiyatları olarak da belirleniyor. Aslında piyasaya müdahale anlamında söyleniyor ama, maalesef, hep kurban Adana oluyor, hep kurban Çukurova oluyor, bu hususu da takdirlerinize arz ediyorum." diye konuştu.

TARIM HAYVANCILIK SANAYİ BÖLGESİ

Özellikle tarım ve hayvancılığa dayalı organize sanayi bölgelerinin kurulmasına yönelik çalışmalar hakkında da bilgi isteyen Erdinç, “Özellikle tarım ve hayvancılığa dayalı organize sanayi bölgelerinin kurularak ve bunların da liman entegresiyle özellikle ihracat potansiyelimizin çok ciddi şekilde artacağını da düşünüyorum. Yani organize tarım ve hayvancılık sanayi bölgesi" dedi.

İLÇELERE DE DESTEK VERİLSİN

Kırsal kalkınma yatırımlarıyla ilgili bütün 81 ile yönelik çalışmalar bulunduğunu hatırlatan Erdinç, IPARD Projesi'yle ilgili ilçelere de yaygınlaştırılmasını istedi: “Bizim Adana merkez belki buna çok ihtiyaç duymuyor ama 15 tane ilçemiz var; 4 tanesi merkez ilçe, 11 tanesi de taşra ilçesi. Bu 11 taşra ilçemizin hemen hemen çoğu, 1-2'si hariç dağlık bölgelerde ve tarım alanlarının biraz da az olduğu bölgelerde. Bu çerçevede, o bölgelere, özellikle bu ilçelerimize IPARD kapsamında destek verilmesinin vatandaşlarımız, çiftçilerimiz anlamında çok katkı sağlayacağını düşünüyorum"