ÇİFTÇİYE 36 MİLYON 684 BİN TL TUTARINDA AVANS ÖDENECEK

İki hafta önce motorin avansı dağıtan Konya Şeker, Mayıs ayı bitmeden nakdi avans ödemesine de başladı. Ramazan ayı öncesi çiftçilerin yüzünü güldüren avansın tutarı 36 milyon 684 Bin Lira. 26 Mayıs 2017 Cuma günü çiftçilerin hesaplarına yatırılan nakdi avans ödemesi ile birlikte 2017-18 Kampanya Dönemi'nde Konya Şeker üreticilerine117 milyon 32 Bin Lira ödeme gerçekleştirmiş olacak.

Geçtiğimiz yıl çiftçiye 1 Milyar 650 Milyon TL tarımsal ürün bedeli ödemesi yapan Konya Şeker'in 2017 – 2018 dönemindeki ödeme tutarının 2 Milyar TL'yi aşması bekleniyor. Konya Şeker, yaptığı ürün bedeli ödemelerinin yanı sıra yıl içinde periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği avans ödemeleriyle de piyasaya sıcak paranın çıkmasını sağlayarak bölge ekonomisinin de hareketlenmesini ve ticaretin canlanmasını sağlıyor. Tarım sektörüne nakit akışının yok denecek kadar az olduğu aylarda Konya Şeker'in gerçekleştirdiği avans ödemleri çiftçinin geçimini rahatlatırken, bölge esnafının da iş hacmini genişletiyor.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Bizim üreticiye desteğimiz, sözde değil özde destektir. Biz hayatın içinde ve halden anlayan bir şirketiz. Tarladaki üretimi önemsediğimiz kadar, üreticilerimizin sosyal hayatlarını da, maneviyatlarını da, hanelerindeki, evlerindeki ihtiyaçlarını da kendimize dert edinen bir kurumuz. Şükür ki, bir Ramazan-ı Şerif'e daha kavuştuk. Bu Rahmet ve Bereket günlerini gönül huzuruyla idrak etmek herkesin hakkıdır. O nedenle, Konya Şeker nasıl tarladaki üretimin maddi kaygılardan uzak yapılması için çiftçinin yanında yer alıyorsa, iftar sofralarının da maddi kaygılardan uzak kurulması için üstüne düşeni yapıyor ve yapmaya devam edecek" dedi.

Konya Şeker, dağıtımına başladığı nakdi avans öncesinde üreticilere, motorin, tohum ve gübre desteği vermişti. 26 Mayıs 2017 Cuma günü yapılan 36 Milyon 684 Bin Lira tutarındaki nakdi avansla birlikte bu kampanya döneminde şu ana kadar üreticiye toplamda 117 Milyon 32 Bin Lira tutarında ayni ve nakdi avans dağıtılmış olacak.

TARIMDAN HABER