Proje tanıtım toplantısına; Bahçe İlçe Kaymakamı Mehmet Alper ÇIĞ, İlçe Gıda, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik MÜFTÜOĞLU, İl Encümenleri Ali KILIÇ ve İbrahim AKKUŞ, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet AÇIKGÖZ, MHP İlçe Başkanı Ahmet CEYLAN, İlçe Müftüsü İsmet KALKAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir AKSOY, Ziraat Bankası Müdürü Murat CEYLAN, Ziraat Odası Başkanı Fatma ŞAHİN, Daire Müdürleri, Mahalle Ve Köy Muhtarları ile çiftçiler katıldı.

DAMLAMAYLA BAHÇELERE HAYAT PROJESİ

Toplantıda söz alan Bahçe Kaymakamı Mehmet Alper ÇIĞ burada yaptığı konuşmasında "Küresel ısınmanın sonucunda artan kuraklık sebebiyle su kaynaklarımız giderek azalmaktadır. Su kaynaklarından daha verimli faydalanmak için, modern damla sulama sistemine geçilmesi gerekmektedir. "Damlamayla Bahçelere Hayat Projesi" ile her köyden bir çiftçi belirlenerek, bahçelerine damla sulama sistemi kurdurulması amaçlanmaktadır. Bu ise o köylerimizde farkındalık oluşturacak ve diğer çiftçilere de örnek olacaktır.

DAHA FAZLA ALANI SULAYACAĞIZ

Bu ise onlarında bu sistemi görmelerini ve kendilerinin de damlama sulama sistemine geçmelerini sağlayacaktır. İlçemizde, modern damla sulama sisteminin yaygınlaşmasıyla; merkez ve köylerimiz de ki mevcut olan sulama suyundan daha çok tasarruf edeceğiz, daha az suyla daha fazla alan sulayabileceğiz, ürünlerimizin verim ve kalitesinin artması ile de çiftçilerimizin gelir seviyelerini yükselteceğiz ve en önemlisi de İlçemizdeki su kaynaklarının ekonomik ve verimli kullanılmasını sağlayacağız. Damlamayla Bahçelere Hayat Projemizin İlçemiz tarımı için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Refik MÜFTÜOĞLU ise toplantıda yaptığı konuşmada "İlçemizde yaşanabilecek olası kuraklık nedeni ile bu proje hazırlanmıştır. Projemiz 28 ay sürelidir ve 2016, 2017, 2018 yılı sulama sezonunu kapsamaktadır. Projenin Kaynağı çiftçilerimizin öz kaynakları ve Devlet desteklemeleridir.

Damlamayla Bahçelere Hayat Projemizin amacı; birinci yıl Merkez ve 15 köyümüzde en az bir çiftçimizin bahçesine modern damlama sulama sistemi kurdurarak, ikinci ve üçüncü yıllarda modern damlama sulama sisteminin tüm köylerimizde yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.

İlçemizde Damlamayla Bahçelere Hayat Projesinin başlamasını sağlayan ve bize her türlü desteği veren İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Alper ÇIĞ'a teşekkür ederim." dedi.

Toplantıda ayrıca; İlçe Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Personeli, "Damlamayla Bahçelere Hayat Projesi" koordinatörü, Ziraat Mühendisi Şeyda ÖKSÜZ tarafından "Damlamayla Bahçelere Hayat Projesi tanıtımı, modern damla sulama sisteminin önemi ve gerekliliği konuları" ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.