Tarım ürünlerinde Erzurum'da lider ilçe olma konumunda olan Pasinler'deki ve çevre ilçelerdeki üyeler Erzurum Pancar Ekicileri Kooperatifinin bu projesinin hayata geçmesi ile rahat bir nefes alarak kalitesini artırdığı kendi hububat tohumlarını uygun fiyata selekte ederek güvenle ekebilecek. Önceden dekara ortalama 35-40 kg tohumluk kullanan çiftçi, bundan böyle tohumlarını eledikten sonra 25 kg tohum kullanmaya başladı. Proje bu yönüyle de bölge ekonomisine katkı sağlayacak.

Erzurum ili Pasinler ilçesi Bahçeli evler mahallesinde; 724 metrekare kapalı alana kurulan, saatte 5 ton tohum eleme, ilaçlama, 50'şer kg'lık çuvallayıp tartan ve yükleme bantları ile yükleme yapılan tesise çevre ilçelerden de yoğun ilgi var. Faaliyete başlamasının ardından hiç boş kalmadan hafta sonları dahi çalışıp kısa sürede beklenenin üzerinde eleme yapan tesis çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Erzurum İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, tesisi yerinde ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı İ. Hakkı Yağanoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.