Maliye Bakanı Naci Ağbal, borçların yapılandırılmasına ilişkin yeni düzenlemeyle ilgili açıklamada bulundu. Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir televizyon programında, tarımsal amaçlı kooperatiflerin borçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tarımsal amaçlı kooperatiflerin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında kullandığı krediler olduğunu belirten Ağbal, "Kanun kapsamında kooperatiflerimiz bu bakanlığa olan borçlarını yeniden yapılandırabilecekler. Burada şöyle bir kural benimsedik; bir kere 5 yıllık taksitlendirme imkanı getirdik. Yılda 1 defa ödeyecekler, ayrıca herhangi bir şekilde 5 yıllık süre içinde faiz almayacağız." Diye konuştu.

Kooperatiflerin kendi üyelerinden olan alacakları olduğunu da hatırlatan Ağbal, "Ben bir tarımsal üretim kooperatifinin üyesiyim, benim de kooperatife borcum var. Acaba bu kanundan yararlanabilecek miyim? Evet, yararlanabileceksiniz." dedi.

Naci Ağbal, ayrıca, orman köylerinde oturan köylülerin ve bu köylülerin oluşturduğu kooperatiflerin borçlarının da kanun kapsamına alındığını kaydetti.