Tarsim sigorta üretimlerinde rekabet koşullarının gün geçtikçe artması, sigorta piyasasında rakipleri farklı satış stratejileri uygulamaya yönlendirirken, fiyatın yanı sıra sigorta noktasında üreticiye verilecek hizmet alanında da önümüzdeki yıllarda kıyasıya bir rekabetin yaşanması bekleniyor.

Bu konuda adım atan İzmir Bölge Birliği de mobil hizmet uygulamasını başlattı. Bu kapsamda; İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Alper Verim, Sigorta Yönetmeni Cebrail Ekinci ve Salihli Tarım Kredi Kooperatifi Yetkilisi Zekeriya Işıklı tarafından tablet bilgisayar ile üzüm bağlarında ziyaret edilen üreticilerin çiftçi kayıt sistemi sorgulamalarının ardından Tarsim poliçeleri oluşturuldu.

Kooperatifin hizmet alanı içerisinde bulunan Çavlu Köyü Muhtarlığına giden kooperatif yetkilileri Zekeriya Işıklı ve Refiye Gökhan tarafından da dizüstü bilgisayarlar ile üreticilere ait üzüm bağlarına dolu ve don teminatlı sigortalar yapıldı.

Yöredeki üzüm üreticilerin üst üste birkaç yıldır yaşanan don hasarlarındaki mağduriyetlerinin, Tarsim Sigortası ile bir nebze olsun giderildiğini ifade eden Bölge Müdür Yardımcısı Alper Verim, Tarım Kredi ailesi olarak üreticilerin zor günlerinde de yanlarında olduklarını belirtti.

Tarsim Sigortası yaptırmak isteyen üreticileri gerektiğinde; muhtarlık binası, belediye, köy kahvehanesi hatta kendi arazisinde ziyaret ederek poliçe üretimlerini sağlama gayesinde olduklarının altını çizen Verim, üreticilerin ÇKS güncellemelerini yaptırmaları ve indirimli faizli kredilerden yararlanmaları gerektiğine de vurgu yaptı.

Kaynak: Kadir ARIOĞLU / Tarım Kredi Kooperatifleri