Isparta Ziraat Odası ve Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle, demokrasi konvoyu düzenlendi. Konvoyda çiftçiler traktör, biçerdöver, Isparta yöresine özgü pat pat denilen tarım aracı, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün göllerde denetleme için kullandığı tekne yer aldı. 500'den fazla traktörle düzenlenen konvoya çitçiler aileleriyle birlikte katıldı. Türk bayraklarıyla donattıkları tarım araçlarıyla düzenlenen konvoyda, vatandaşların üzerine gül suyu da sıkıldı. Yüzlerce araçla korna çalarak şehir merkezine giren çiftçilere çevredeki vatandaşlar da alkışla destek verdi. Konvoy, demokrasi nöbeti tutulan Hükümet Meydanında son buldu.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, "Tüm çitçilerimize teşekkür ediyoruz. Bu demokrasinin gereğidir. Çiftçimiz ülkemize sahip çıktı. İşte meydan işte çiftçimiz" diye konuştu.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, "Seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve hükümete karşı yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Demokrasiye çiftçi ve kurumlarımızla sahip çıkacağımızı göstermekten mutluluk duyuyoruz ve sonuna kadar demokrasi diyoruz" dedi.