Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleşen organizasyona eğitimlere katılmış kursiyerler katılırken ağırlığı bayan üretici ve üretici adaylarından oluşan 45 kişilik kafileyer aldı.

Teknik ekip tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standı ziyaret edilirken, üreticiler gelişen tarım ürünlerini yerinde inceleme, tanıma ihtiyacı doğrultusunda da alışveriş ve bilgi edinme imkanı buldu.

9. İzmir Ekoloji Fuarı, ziyarete açık kaldığı süre boyunca özellikle zeytin ve zeytinyağı ekipman ve ürünleri, organik ürünler ve organik yetiştirme teknikleri üzerine tanıtımlar yapılırken, katılımcılar yerinde alışveriş imkanı da buldu. Gelişen ekolojik ürün ve ürün portföyünde önemli bir pencere niteliği gören 9. İzmir Ekoloji Fuarı, Ekolojik ürün satışlarına büyük katkı sağlarken, yaratılan iş hacmi ile ülke ve bölge ekonomisine güç katmaktadır. Fuarlar sektörün gelişimi yönünden kritik önem arz etmektedir.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT;

“İlimiz çiftçileri son yıllarda daha bilinçli tarım yapmaktadır. Bu bağlamda gelişime paralel gidebilmek adına fuarlarımız hayati önem arz etmektedir. Verilen eğitim hizmetleri ile bilinçli üretici portföyü gelişmekle beraber çağın gözde üretim modeli olan ekolojik tarım da söz sahibi olabilmek önem arz etmektedir.

Ne mutlu ki kırsal alanda üretimin temel taşı olan kadın çiftçilerimiz de fuar organizasyonumuza yoğun katılım göstermekle beraber ekolojik tarım ve tarım ürünlerine yönelim yükselen bir grafikle devam etmektedir. İlimiz üreticilerinin teknik gezilerimize olan ilgi ve alakası da bilinçli üretim ve iyi tarım uygulamaları açısından sevindirici olan farklı bir noktadır. Fuarlarımız özellikle global rekabet ortamında üreticilerimizin mücadele edebilecekleri teknik ve teknolojik vizyon göreviyle kritik bir rolü de ayrıca üstlenmektedirler. Bu bağlamda emeği geçenlere teşekkür eder, bu vb. organizasyonlardan üretici ve üretici adaylarımızın maksimum düzeyde faydalanmasını temenni ederim” dedi.

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü başta merkezi konumdaki büyük fuar olmak üzere talepler ve doğrultusunda birçok merkeze teknik gezi düzenlemektedir.

TARIMDANHABER