CHP Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak çiftçilerin büyük sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Ömer Fethi Gürer, tarımda kendi kendine yeten ülkemizin, AKP hükûmetlerinin yanlış politikalarıyla ne yazık ki tohumu ithal, gübresi ithal, ilacı ithal, ürünü ithal ve girdileri her gün artan duruma getirildiğini ifade etti.

ÇİFTÇİ BORÇLARI KAT KAT ARTTI

Ülkemizde çiftçiliğin her geçen gün kan kaybettiğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, Çiftçilerin borçlarının AKP hükûmetleri döneminde 17 kat arttığına dikkat çekti.

ZAMLAR ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKTÜ

Bu yılın ilk dört ayında mazot ve elektriğe gelen zamlarla çiftçinin durumu daha da zorlaştırdığını vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, plansız tarım politikalarının bedelini çiftçi ve halkın ödediğini anlattı.

TÜRKİYE'Yi GDO'LU ÜRÜNLER PAZARI HALİNE GETİRECEKLER

Ülkemizin, uluslararası gıda egemenlerinin GDO'lu ürünlerin pazarı durumuna getirilmek istediğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “ Şeker fabrikalarının satışı da pancar çiftçisine vurulan son darbedir. Üretici ürettiğini değerinden satamazken tüketici de pahalı ürün kalmak zorunda kalmaktadır. Patates ürününün de bu yıl depoda çürütülmesine Hükûmet göz yumarken çiftçiler borç batağına itilmektedir. Tüm çiftçilerimizin ve esnafın borçlarının ertelenip faizlerinin silinmesi zorunlu bir ihtiyaç hâline gelmiştir” dedi.

TARIMDANHABER