Partisinin Manisa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Budak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla perşembe günü Alaşehir ilçesinde tarım mitingi düzenleyeceklerini belirtti.

TARIM NEREDEN NEREYE GELDİ

Anadolu'nun birçok yerinde çalıştaylar yaptıklarını ifade eden Budak, "Tarımın nereden nereye geldiği toplumuza anlatmaya ve bu konuyla ilgili ne yapabileceğimizi tartışmayı amaçlıyoruz. Biz sadece sorunları konuşmuyoruz çözüm de üreterek önerilerde bulunuyoruz. Kendi kendine yeten dünyadaki 6 ülkeden biri olan Türkiye'de şu an soframızdaki kuru fasulye dahil olmak üzere ithalatçı olduk. Samanı bile ithal eder duruma geldik." diye konuştu.

MANİSA'DA TARIM MİTİNGİ YAPILACAK

Yarın Manisa'da tarım çalıştayı yapacaklarını hatırlatan Budak, toplantının ana gündem maddesinin de üzüm olacağına işaret ederek, “Taban fiyatı 4 lira olarak açıklandı. Bu fiyat, çiftçinin borcunu ödeyememesi, evine ekmek götürememesi, çocuklarını okula gönderememesi gibi birçok soruna neden oluyor. Onun için Manisa'dayız ve bu problemlere değineceğiz. Bugün Manisa'da çiftçilik yapanların yüzde 90'ı kredi borçlusudur. Kredi borçlarının ötesinde faiz lobisine teslim olmuş büyük bir kitleden bahsediyoruz. Eğer bu sorunların temelden çözülmesi isteniyorsa, kredi borçlarının ertelenmesi ile bu iş olmaz. Tarım sektöründe kredi borçlarının tamamının sıfırlanması lazım" ifadelerini kullandı.

TARIMDAN HABER