Bakan Faruk Çelik, çiftçilerin emeği olmadan sofranın bereketi olmayacağını belirterek, “çiftçi tarımının teminatı, tarım da yarınımızın teminatıdır. Onun için biz hükümet olarak 16 yıllık bir dönem içerisinde çok yoğun bir şekilde çiftçilerimize teşviklerimizi sürdürüyoruz. 13 milyar liralık bir desteği çiftçilerimize vermiş bulunuyoruz. Çiftçilerimize ne tür desteği versek azdır. Bundan sonra da çiftçilere desteğimizin süreceğini belirtmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Milli Tarım Projesi'nden bahseden Bakan Çelik, şunları kaydetti:

“Hayvansal üretimde de yerli hayvancılığı, yani kırmızı et ihtiyacımızı, kendi yetiştirdiğimiz hayvanlardan karşılama noktasında da yaygın bir şekilde hayvancılık desteklerini de devreye koymuş bulunuyoruz. İnanıyorum ki birkaç sene içerisinde bu projeler meyvesini vermeye başlayacak. Etteki konuşulan ithalat ve benzeri hususları ortadan kaldıracak bir noktaya gelmiş olacağız.

Çiftçinin Yüzü Gülerse Milletin Yüzü Güler!

Yani başka ülkenin çiftçisini zengin eden bir anlayış değil, kendi ülkesinin çiftçisini kalkındıran politikaları hızlandırmış bulunuyoruz. Bundan sonra hedeflerimiz çok daha büyük. Biz inanıyoruz ki çiftçinin yüzü gülerse milletin yüzü güler."

Tarımdan Haber