Eskişehir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "İlimizde 30-31 Aralık 2014 tarihinde meydana gelen yoğun kar yağışı ile Sarıcakaya ilçemiz başta olmak üzere Mihalgazi, Tepebaşı ve İnönü ilçelerimizde örtü altı yetiştiriciliği yapan üreticilerimiz zarar görmüştü. Bu zararların telafisi ve zarar gören çiftçilerimizin yaralarının sarılması amacıyla başlatılan çalışmalar sonuçlanmıştır.

Bu kapsamda; Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı ile yapılan yazışmalar sonucu zarar gören çiftçilerimizin zararlarını telafi etmek amacıyla "Acil Yardım Ödeneği" olarak 5 milyon lira ödenek tahsis edilmiştir.

Bu ödeneğin çiftçilere ulaştırılması konusunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Mihalgazi ilçesinde 188, Sarıcakaya ilçesinde 140, Tepebaşında 27 ve İnönü ilçesinde 1 çiftçi ailesinin zararlarının karşılanması amacıyla İlçe Kaymakamlıklarına belirlenen ödenek miktarları aktarılmıştır. Bu kapsamda Sarıcakaya ilçesinde 140 çiftçiye ödenmek üzere 2 milyon lira kaynak aktarımı yapılmıştır. Toplamda 4.737.407,64 TL 356 çiftçinin hesabına İlçe Kaymakamlıkları başkanlığında oluşturulan dağıtım komisyonu tarafından aktarılmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. Eylül ayı sonu itibari ile dağıtım işlemi tamamen bitmiş olacaktır"