Süt Hijyeni Eğitim Kursunun açılışına; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar ERDOĞAN teknik personel ve kursiyerler katıldı.

İl Müdürü KARAHAN; "Çiftçilerimize vermiş olduğumuz eğitimler sayesinde yapmış oldukları tarımsal faaliyetlerin kalitelsi artıyor. Bu sayede ürünlerin katma değeri de artıyor.

Bugün burada tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, mantar yetiştiriciliği ve süt hijyeni eğitimi kurslarının açılışı yapılıyor.

Kurslarımıza 66'sı bayan 119'u erkek olmak üzere toplam 185 üretici katıldı. Kurs, İl Müdürlüğümüzde görevli Gıda Mühendisi, Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimler tarafından verilecek eğitimlerle gerçekleşecek. Dört gün sürecek kurs sonunda kursiyerler mesleğin ait olduğu alandaki temel bilgi ve becerileri kazanacak. Kursiyerler eğitim sonunda aldıkları sertifika ile Bakanlığımız veya farklı kuruluşların yapacağı desteklemelere müracaat ettiklerinde, müracaat konusu ile ilgili sertifikaları onlara derecelendirme puanında artı beş puan kazandıracaktır" dedi.

TARIMDANHABER