Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere yönelik hibe desteğinde 2017 yılı için yakında başvuruları almaya başlayacaklarını belirtti. Genç çiftçilere verilecek olan 30 bin lira hibe desteğinde bu sene bazı değişiklikler olacağını ifade eden Çelik, “Diyeceğiz ki, hayvanların yüzde 40'ı içerden, yüzde 60'ı ithal olacak. Erzurum'daki, Kars'taki köylü vatandaşım da para kazansın" dedi.

AYNİ DESTEK VERİLDİ

Dünya gazetesinde Ali Ekber Yıldırım'a röportaj veren Çelik, geçen yıl genç çiftçilere yönelik hibe desteğinde nakit para yerine ayni olarak destek verdiklerini anımsattı. Böylece paranın başka amaçla harcamasını ve başka yere yatırılmasını önlediklerini dile getiren Çelik, bu kapsamda 15 bin genç çiftçi için 51 bin büyükbaş hayvan ithal edildiğini bildirdi. Çelik, ayrıca 150 bin küçükbaş hayvan verildiğini söyledi.

KÖYLÜ VATANDAŞIM DA PARA KAZANSIN

Genç çiftçi projesinde 2017 yılı içinde değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Genç çiftçilere yönelik 2017 yılı hibe desteği başvurularını yakında almaya başlıyoruz. Bu sene bazı değişiklikler olacak. Diyeceğiz ki, hayvanların yüzde 40'ı içeriden, yüzde 60'ı ithal olacak. Erzurum'daki, Kars'taki köylü vatandaşım da para kazansın" dedi.