Tarımdan Haber'in sektör ve çiftçi için ne kadar etkin yayınlar yaptığı bir kez daha test edildi.

Tarımdan Haber'in etkinliğini küçümseyenler, karalayanlar, çamur atmaya kalkanlar, ağzının payını aldılar.

Bir süredir, sosyal medyada sektörün nabzını ölçmek için bazı anket çalışmaları yapıyoruz. Bu anket çalışmalarında da amacımız kurumları ve kişileri itham etmek, karalamak değil, 'işin başında olan politika yapıcılara' yardımcı olmaktır.

Hangi görevde bulunursak bulunalım sonuçta insanız ve ne kadar tecrübeli olursak olalım hatalı kararlar alabiliriz.

Gazetecinin asli görevi de bu hataları gündeme getirerek, kamuoyu oluşturup, yetkililere yol göstermektir.

Tarımdan Haber, stratejik ama bir o kadar da sıkıntılı olan tarım sektöründe yayın yapan tematik bir haber sitesidir. Dolayısıyla böylesine sıkıntılı bir sektörde gerçek manada, hakkını vererek yayıncılık yapacaksanız eleştiriler haberler daha ön planda olacaktır. Eleştiriler haberlerin ön planda olması da gazeteci olarak bizim 'art niyetliliğimizden!' değil bugüne kadar uygulanan yanlış politikaların bir sonucudur.

Sonuçta çiftçi, yetiştirici emeğinin karşılığını alamazken, kullandırılan yüksek faizli kredilerin altında ezilirken, bu sektörde yayın yapan Tarımdan Haber'in 'üç maymunu' oynaması ne insanidir, ne de ahlakidir.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), 5 milyonun üstünde üye sayısıyla Türkiye'nin büyük meslek kuruluşudur. Yani hem kapsadığı alan itibariyle hemde icra ettiği görev bakımından çiftçi ve yetiştirici için önemli bir konumu bulunuyor.

Tarımdan Haber olarak böylesine önemli bir kuruma karşı çiftçinin, yetiştiricinin nabzını ölçmek için dün bir gün sürecek bir anket çalışması yaptık. Elbette kapsamlı bir anket çalışması olmadığı için çıkan sonuçlar, temel bir yargı vermez ama en azından çiftçinin ve yetiştiricinin beklentilerinin TZOB tarafından karşılanıp karşılanmadığı konusunda da önemli ipucu verecektir.

'TZOB'un ülke tarımına ve çiftçilerin haklarına yönelik çalışmalarından memnun musunuz?' sorusunu yönelttiğimiz anket çalışması, nedense TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'ı aşırı derecede rahatsız etti.

Halbuki sonuçlar doğal olsun diye anketle ilgili önceden hiçbir duyuru bile yapmamıştık.

Ama Bayraktar'ın talimatıyla harekete geçen TZOB Yönetim Kurulu üyeleri, Oda Başkanları, Merkezdeki kurum müdürleri, TZOB personeli dört bir koldan anket çalışmasını sabote etmek için Tarımdan Haber'in 'https://www.facebook.com/tarimdanhabercom' sayfasına çöreklenmişler; adeta iftira, tehdit, hakaret yarışını girmişler!

Adamlar yırtınırcasına;

'ankete katılmayın',

'yorum yapmayın',

'Tarımdan Haberi takip etmeyin',

'sahte hesaplarla çiftçiyi kandırıyorlar!',

'oyuna gelmeyin!',

'siyasi referanslarla hareket ediyorlar',

'ankete katılanlar çiftçi bile değil',

'Tarımdan Haber'in 3-5 takipçisi var!',

'Çiftçi adına hiçbir haber yapmıyorlar',

'ithalatçı firmalar adına yayın yapıyorlar!'

HATTA...

'Vatan hainiymişiz!'…

Yani daha neler neler…

İnsan neye üzülüyor biliyor musunuz?

Bu iftara ve bel altı saldırıları, sade vatandaşlar yapmıyor, çiftçi adına sözde seçilmiş TZOB'un üst düzey yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, kurum müdürleri ve cebinde gazetecilik gibi kutsal bir mesleğin basın kartını taşıyan Anadolu Ajansı'ndan zorla emekli ettirilen sözde basın danışmanı yapıyor!

5 milyon çiftçi ve yetiştirici adına yazıklar olsun sizlere!

Adil olmayan, 5 milyon üyenin yüzde 3'ü, 5'inin oylarıyla seçildiğinizle kalmayıp bir de çiftçiye, yetiştiriciye afra, tafra yapacaksınız!

Öyle mi?

40 yıl düşünsem, en demokratik bir anket çalışmasını bile kendinize yediremeyip, ahlaksızca böyle saldırıya geçeceğiniz aklıma gelmezdi!

Ama sizler demek ki bu kadar küçükmüşsünüz!

Ve sonuç...

O küçümsedikleri!, ahlaksızca saldırdıkları!, 3-5 sahte hesap dedikleri!, çiftçiye boykot çağrısında bulundukları! ankete; TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'a inat 1 günde 12 bin kişi katılarak görüş beyan etti.

Ankete katılan 12 bin kişiden yüzde 92'si yani 11 bin çiftçi ve yetiştirici, TZOB'un ülke tarımı ve çiftçinin haklarına yönelik çalışmalarından memnun olmadığını beyan etti.

Ne dersiniz…

Benim fazla bir şey söylememe gerek var mı?

Çiftçi ve yetiştirici zaten gereken cevabı vermiş!

Buradan Tarımdan Haber'e verdikleri destekten dolayı, gerek web sayfamızı gerekse sosyal medyadan bizleri takip eden 130 bin çiftçimize, yetiştiricimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.