Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bugün yaptığı açıklamada marketlerde kıymanın 29 TL, kuşbaşı etinin ise 31 liradan satılacağını açıkladı. Buna karşılık yerli üreticiyi de korumak için yerli hayvanların Et ve Süt Kurumu üzerinden 25 liradan alınacağını açıkladı.

22 Ekim'de sitemizde yayınlanan 'Tarım Bakanlığı et fiyatlarını nasıl ucuzlatacak? başlıklı haberde de Et ve Süt Kurumu'nun marketlere verdiği karkas etin fiyatını 23 liranın altına çekerek, kıyma ve kuşbaşı etin daha ucuza satılmasının planlandığına dikkat çekilmişti.


Tarım Bakanlığı et fiyatlarını nasıl ucuzlatacak? Haberi için tıklayın...


Bugün Bakan Fakıbaba tarafından yapılan açıklamada, marketlerde kıymanın 29 liradan, kuşbaşı etinin ise 31 liradan satılacağı belirtildi. Et ve Süt Kurumu, kıyma ve kuşbaşı etini bu fiyatlardan satma taahhüdünde bulunan marketlere karkas eti 20 liradan verecek.

MARKETLERE VERİLEN KARKAS ET FİYATLARI 23 LİRADAN 20 LİRAYA ÇEKİLDİ

Bilindiği üzere Et ve Süt Kurumu, Ramazan ayında marketlerle yaptığı sözleşmede kıymanın 33 lira, kuşbaşı etin ise 36 lira satılması karşılığında karkas eti 23 liradan veriyordu.

DAHA ÖNCESİ ANLAŞMAYA GÖRE KIYMA 4 LİRA KUŞBAŞI 5 LİRA UCUZLAYACAK

Marketlerle yeniden yapılacak sözleşmeye göre, Et ve Süt Kurumu'nun vereceği karkas et fiyatları 23 liradan 20 liraya çekilecek. Bunun karşılığında bir önceki anlaşmaya göre kıymanın fiyatı 4 lira, kuşbaşı etinin ise 5 lira daha ucuza satılması hedefleniyor.

BESİCİNİN YERLİ HAYVANINA 25 LİRA SINIRI

Diğer yandan haberimizde besiciden yerli hayvanların da 24-25 liradan alınmasının hedeflendiğini belirtmiştik. Bakan Fakıbaba, bugün yaptığı açıklamada bu konuda da şunları kaydetti: “Bu doğrultuda besicilerimizin yerli hayvanlarını, Et ve Süt Kurumumuzda kesilmesi kaydıyla kilosunu 25 TL'den satın alacağız"

TARIMDAN HABER