Kırmızı et piyasasındaki fiyat artışları üzerine Bakanlık, küçükbaş kırmızı etini teşvik ediyordu.

Et ve Süt Kurumu(ESK) Genel Müdürü, Kasım Piral, Et ve Süt Kurumu mağazalarında uygun fiyatla satılan küçükbaş kırmızı etine tüketicilerin büyük ilgi gösterdiğini, tüketimin 3,5 kat arttığını söyledi.

Genel Müdür Kasım Piral, Sincan Kombinası sosyal Tesisleri'nde düzenlenen Et ve Süt Kurumu Koordinasyon Toplantısı'nda konuştu.

Genel Müdür Piral, ESK mağazalarında uygun fiyata satılan küçükbaş kırmızı et ürünlerine tüketici büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, “Et ve Süt Kurumu olarak geçen yıl aynı döneme göre küçükbaş kırmızı et satışlarımızı 3.5 kat artmış durumdayız" dedi.

Kasım Piral şunları kaydetti, “Bakanlığımızla birlikte attığımız adımlar ve aldığımız tedbirlerle toplumun kırmızı et ihtiyacın karşılanmasında küçükbaş ürünlere olan ilgisi geçmiş yıllara göre daha fazla. Mağazalarımızda uygun fiyata satılan küçükbaş kırmızı et ürünlerine tüketici büyük ilgi gösteriyor. Et ve Süt Kurumu olarak geçen yıl aynı döneme göre küçükbaş kırmızı et satışlarımızı 3.5 kat artmış durumdayız. Önümüzdeki dönemde bu oranı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu konuda tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz."

İŞLETMELERLE SÖZLEŞME İMZALADIK

Küçük ve orta ölçekli işletmelerde sözleşmeli besicilik modelini daha da yaygınlaştırdıklarını anlatan Piral, 2015 yılında ilk kez küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile de sözleşme imzaladıklarını söyledi. Piral, koyun keçi yetiştiricilerine pazar garantisi sağladıklarını da belirtti.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral, kırmızı et piyasasında uyguladıkları regülasyon çalışmalarının kurumsal politikalarının temelini oluşturduğunu hatırlattı.

ESK'nın besicinin garantör kuruluşu olarak yarım yüzyılı aşkın tecrübesi ile faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Genel Müdür Piral besicilerin planlı ve sürdürülebilir hayvancılık yapabilmeleri için Et ve Süt Kurumu ile sözleşmeli üretim anlaşması yaptıklarını söyledi.

ESK Koordinasyon toplantısına Genel Müdür Kasım Piral'in yanı sıra Genel Müdür Yardımcıları Ethem Kalın, Dr. Sadık Küçükgünay, daire başkanları ve kombina müdürleri katıldı.

Sektörel konuların ele alındığı toplantıda kombinaların alım ve üretim faaliyetleri, ticaret ve pazarlama politikaları değerlendirildi.