Çiftlik Yönetim Uzmanı Eşref Şekerli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı karkas et ithalatını sert bir dille eleştirdi. Şekerli, şunları kaydetti: “Kurban Bayramı'ndan çıktık et piyasasının bir miktar durağan seyretmesi gayet normal. Beraberinde okulların açılması tüketicinin bütçesinin başka tarafa kayıyor olması mevsim geçişi ve balık sezonunun açılması gibi etkenleri de üzerine eklediğimizde kırmızı et piyasasının biraz durgunluk göstermesi gayet normal ancak ortada anormal bir durum var.

KARKAS ET FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Türkiye'deki çiftlikler boş iken, hayvan varlığımız yeterli değil iken besiciler Et ve Süt Kurumu'nun yolunu gözlerken et fiyatları neden düşüyor? Mezbahacılar neden hayvan kesmekte nazlanır hale geldiler?

EL ALTINDAN İTHALAT YAPILIYOR!

Sebebini söyleyeyim yine zamansız el altından, kimse görmeden Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı lüzumsuz karkas et ithalatı!

Ey yetkililer siz bu çiftçiye düşman mısınız? Bizim haberimiz mi yok?

Ne yapmak istediğinizi net bir şekilde söyleseniz de dostumuzu, düşmanımızı bilsek!

500 bin besilik hayvan talebini karşılayamazken karkas et ithal etmek konusunda ne kadar da mahirsiniz? Besiciler size para yatırmasının üstünden iki ay geçmiş hala hayvan teslim edemiyorsunuz. Bu insanlar bu paraları bankalara borçlanarak size yatırdılar yani faiz ödüyorlar. Size ödemeleri gereken parayı eksik ya da geç ödemiş olsalardı onlara yaptırım uygulamaz mısınız? Peki siz verdiğiniz zararı nasıl tazmin edeceksiniz?

Besiciler yonca, silaj, saman ve yem almış hayvan gelecekmiş gibi personel tutmuş faiz ödüyorlar. Niyetinizi söyleyin batırmaya mı çalışıyorsunuz bu besiciyi?