ÖZEL HABER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz ay spekülatörleri gerekçe göstererek kırmızı et fiyatlarına 'ithalatla' müdahale edileceğini açıklamıştı. Ancak yerli üreticinin tepkisini çeken bu müdahalenin 'geçici' olduğu belirtilmişti.

Bakan Çelik'in müdahalenin geçici olduğunu açıklamasına rağmen Et ve Süt Kurumu'nun bir ay sonra yeniden piyasaya müdahale kararı alması dikkat çekti.

ESK DUYURU YAYINLADI

Et ve Süt Kurumu, web sayfasından kasaplara yönelik taze karkas dana eti satış duyurusu yayınladı. Pazartesinden itibaren kasaplara düşük fiyattan Güney Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri menşeli taze karkas dana eti satılacak. Güney Amerika menşeli karkas dana eti 22.50 liradan, Avrupa Birliği ülkeleri karkas dana eti ise 23.80 liradan verilecek.

ET VE SÜT KURUMU NASIL TAKİP EDECEK?

Et ve Süt Kurumu, karkas et satış usul ve esaslarına yine o bilindik taban fiyat şartını koydu. Kasaplar, Et ve Süt Kurumu'ndan aldıkları karkas etleri, (kıyma 32,00 TL/Kg., Kuşbaşı 34,00 TL/Kg. KDV dahil fiyatlardan) satabilecekler. Bu fiyatların üstünde satanlara et satışı durdurulacak.

TARIMDAN HABER