Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, Türkiye'de hayvancılığın çok gerildiğini belirtti. Bunun da yayla yasağı ve benzeri uygulamalardan kaynaklandığını dile getiren Özşanlı, "Şu an sıkıntı yayla yasağı, köylerden göç etme. Daha önce köylerde besicilik yaygındı. Yayla yasağı başlayınca hayvancılık bu duruma geldi. Besi çiftliklerini hükümet desteklemesi lazım. Sıfır faizli kredi desteği vermesi lazım ki hayvancılık eski günlerine kavuşmalı. Şimdi bu desteği vermeye başlasa bile eski duruma kavuşması uzun sürecektir" dedi.

Yanlış uygulanan et politikaları nedeniyle, dünyanın en pahalı etinin Türkiye'de tüketildiğine dikkat çeken Özşanlı, Et ve Süt Kurumu önünde oluşan uzun kuyruklara da tepki gösterdi. Özşanlı, “Kurum önünde günlerce vatandaş kuyruğa giriyor. Yazıktır, günahtır. Bırakın bu kurum piyasaya ve et tüketicisine et yetiştirmeyi, kendi mağazasındaki reyonlara et yetiştiremiyor" eleştirisinde bulundu.

"Biz 2 ay önceden etin bu fiyata geleceğini biliyorduk. Bu konuda Et Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'ne defalarca uyarıda bulunmamıza rağmen önlem alınmadı. Bu kurum et piyasasını kontrol etmek, dengede tutmak için kuruldu. Ama melesef bunun hiçbirini uygulamıyor. Bakanlığı ve hükümeti de yanlış yönlendiriyor" dedi.

TARIMDAN HABER