Bandırma İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sefa Uyar gazetecilere yaptığı açıklamada son 4 ay içinde 40 bin tavuğun telef olduğunu açıkladı. Tavuk ölümlerine ilişkin haberler bir süredir geliyordu. Ancak Bakanlık yetkilileri bugüne kadar bir açıklama yapmamıştı.

İlçe tarım müdürü yaptığı açıklamada, tavuk ölümlerinin araştırıldığını ve inceleme başlatıldığını belirtti. Telef olan tavuklardan alınan numunelerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı araştırma laboratuvarlarına gönderildiğini söyledi. İlçe tarım müdürü Uyar, ölümlerin bu kadar yüksek olmasının kriterlerin üzerinde olduğunu, araştırma sonuçlarına göre hareket edeceklerini belirtti.

İlçe tarım müdürü Uyar'ın tavuk ölümleriyle ne zamandan beri ilgilendiği konusu ise tam bir muammaya dönüşmüş durumda. Bölgede tavuk ölümlerinin artması üzerine bazı gazeteciler yaklaşık bir ay önce Uyar'ın kapısını çalmış ancak İlçe Tarım Müdürü Uyar, konu hakkında bilgisi olmadığı gerekçesi ile gazetecilerle görüşmemişti.

Uzmanlar, tavuk ölümlerinin 40 bine çıkmasından sonra İlçe tarım müdürünün açıklama yapması ve telef olan tavuklardan yeni numune alması durumunu ise vurdumduymazlık olarak yorumladı.

Telef olan tavukların takibinin nasıl yapıldığı sorusuna açıklık getirmeyen Uyar, telef olan tavukların piyasaya sürülüp sürülmediği konusuna da değinmedi.

Normal şartlarda bir bölgede yüzde 5 tavuk ölümü olağan karşılanıyor. Ancak Bandırma bölgesindeki 40 bin tavuk bu oranın çok çok üstünde yer alıyor.