Bakanlık tarafından uygulanan ucuz etle ilgili olarak bir açıklama yapan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, Bakan Fakıbaba'ya, “2010 yılından buyana et ithalatına ödenen 5 milyar doların ucuz et konusunda sağladığı bir fayda olmuş mudur?" sorusunu yöneltti.

KIRMIZI ETTE GERÇEK FİYAT NEDİR?

Bakan Fakıbaba tarafından ucuz et projesinin amacının gerçek fiyatların tüketiciye yansıması olarak açıklandığını hatırlatan Atalık, “Bu durumda Bakan gerçek fiyatın ne olduğunu derhal kamuoyu ile paylaşmak zorundadır" dedi.

HAYVANCILIKTA AÇIK MALİYET ÇIKARTILMALI!

Sadece bununla da sınırlı kalınmaması gerektiğini dile getiren Atalık, hayvancılığın açık maliyet hesabının da çıkarılması gerektiğini belirterek, Bakan Fakıbaba'nın konuya bu ciddiyetle yanaşması durumunda açıklamakta zorlanacağı, hatta açıklayamayacağı bir takım soruların gündeme geleceğini kaydetti.

ATALIK'A GÖRE BAKANIN ZORLANACAĞI SORULAR

Atalık, Bakan Fakıbaba'nın zorlanacağı, hatta açıklayamayacağı soruları ise şöyle sıraladı:

Ülkemizde hayvancılıkta üretim maliyetleri neden yüksektir?

Hükümetin bundaki görev ve sorumlulukları nelerdir?

Bu görev ve sorumluluklar hangi düzeyde yerine getirilmektedir?

Yavru ölümleri neden yüksektir ve önlenememektedir?

Ucuz yem kaynağı meralarımız ne düzeyde amaç dışı kullanımlardan korunabilmektedir?

İthalatın yerli hayvancılık sektörüne verdiği zararın boyutu ne düzeydedir?

İthalata ödenen 5 milyar doların ucuz et konusunda sağladığı bir fayda olmuş mudur?

İthalata milyar dolarlar harcanırken bırakın ucuz eti, fiyatların sabit tutulamamasının nedenleri bir önceki sorumlularına sorulmuş mudur?

Üretim maliyetini aşağı çekmedikçe ithalat yoluyla kırmızı et fiyatının aşağı çekilebileceğine sayın Bakan hala inanabilmekte midir?

TARIMDAN HABER