Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic ile bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

DOĞRUSU BEN AZ BULUYORUM!

Erdoğan, Bosna Hersek'ten yapılan kırmızı et ithalatı ile ilgili olarak, “Ekonomi alanında bize 8 bin ton et gönderilmesini doğrusu ben az buluyorum. Bizim 15 bin tona kadar marjımız var. Bu Bosna Hersek'te istihdam sağlayacaktır” dedi.

BÜYÜK SKANDAL ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Bilindiği üzere Türkiye, Bosna Hersek ekonomisini desteklemek için bu ülkeden yapılan ithalatta sıfır gümrük uyguluyor. Ancak Türkiye'nin Bosna Hersek'e verdiği bu desteğin sulandırıldığı ortaya çıkmıştı. Özellikle nişasta bazlı şeker ithalatında büyük bir skandal patlak vermişti. Bu ülkeden yapılan nişasta bazlı şeker ithalatı son yıllarda büyük oranda artarken, ancak Bosna Hersek'te Türkiye'nin yaptığı ithalatı karşılayacak nişasta bazlı şeker üretiminin olmadığı ortaya çıkmıştı.


Nişasta bazlı şeker şüphesi Bakanlar Kurulu'na bulaştı! Haber için tıklayın...


ET İTHALATINDA BÖLGE ŞARTINI UYULMUYOR İDDİASI!

Bosna Hersek'ten yapılan kırmızı et ithalatı ile ilgili de farklı iddialar gündeme gelmişti. Bosna Hersek'ten Türkiye'ye getirilen etlerin anlaşmanın dışında farklı bölgelerden karşılandığı iddiaları sıfır gümrüklü et ithalatını tartışmalı hale getirmişti.

TARIMDANHABER