12. Etap %50 Hibe Destekli Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında İl Özel İdaresi toplantı salonunda Arıcılara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda ayrıcı bal pazarlamada karşılaşılan sorunlar ile arılı kovan ve ana arı desteklemeleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat PARILDAR, Şube Müdürleri ile Yalova İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa ALAYBEYOĞLU ve üyeler katıldı.

İl Müdürü Suat Parıldar düzenledikleri bilgilendirme toplantısına yatırımcıların gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı kapsamında bundan önceki 11 Etapta ilimizde yatırım tutarı 25 Milyon lira olan 36 proje uygulandığını, uygulanan bu projeler için Bakanlığımızın yatırımcılara yaklaşık 12 milyon lira hibe desteği ödediğini 11. Etapla birlikte KKYDP Kapsamına Arıcılık ekipmanları da dâhil edildiğini belirterek, 2016 yılında ilimiz genelinde arıcılık projeleri için müracaat yapılamadığını, Arıcılık için önemli bir potansiyele sahip olan ilimizde 12. Etapta başta Bal İşleme Paketleme ve Depolama Tesisi başvurusu olmak üzere arıcılık ekipmanları konularında da başvuru beklediklerini dile getirdi.

Daha sonra Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Necdet Tuncer Programın uygulama tebliği hakkında katılımcılara sunum eşliğinde; 12. Etapta Arıcılarımız için; başta Hayvansal Ürün işleme, Paketleme ve Depolama Tesisi olmak üzere;

Çekilir Tip Güneş Paneli,

Çekilir Tip Karavan,

Bal süzme Makinası,

Sır Alma Makinesi,

Bal Dinlendirme Makinası

Konularında arıcılara yönelik desteklemeler hakkında bilgiler verdi. Sunumun ardından yatırımcıların sordukları sorulara Suat PArıldar ve Şube Müdürleri cevap vererek başvuruların 11 Aralık 2017 tarihine kadar devam edeceğini, başvuru aşamasında ayrıntılı bilgilerin İl Müdürlüğünden alınabileceğini ifade etti.

TARIMDAN HABER