Proje kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı El Sanatları Müdürlüğü tarafından imal edilen organik kovanlar düzenlenen törenle üreticilere dağıtıldı. Törende konuşan Arıcılar Birliği Başkanı Yusuf Elitok, arıcılığın en çok kazandıran alanlardan biri olduğunu belirterek, ilimizde arıcılığın gelişmesinde katkısı olanlara teşekkür etti.

1965 yılından bu yana Elazığ'a hizmet ettiklerini belirten El Sanatları Müdürü Haydar Aktar kendi ürettikleri organik kovanların üretici ile buluşmasından mutlu olduklarını ifade etti. Aktar; "Halkımızdan gelen talep doğrultusunda organik kovan üretimimiz devam edecek" dedi.

“ARICILARA DESTEK OLACAĞIZ”

Elazığ'ın bitki örtüsü bakımından arıcılığa çok elverişli olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, dağıtılan kovanlarla üreticiye destek olacaklarını ifade etti. Karahan; "Elazığ'da 68 bin kovandan 500 ton bal ve 27 ton bal mumu elde ediliyor. Bu sayıyı yeterli bulmuyoruz ve arttırmak için çaba sarf edeceğiz. 2014'te Maden'de başlayan projede 20 arıcıya her yıl 10'ar kovan verilerek toplamda 600 kovan dağıtıldı. 2016 yılında ise Sivrice'de başlattığımız proje ile yine üreticilerimize 3 yıl boyunca organik kovan dağıtılacak. 2015 yılında mevcut 850 kovandan 4 ton bal elde edilmiştir. Yeni projelerle üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Organik bal üretimi konusunda emeklerinden dolayı El Sanatları Müdürlüğü'ne ve tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından üreticilere organik kovan dağıtımı yapıldı. El Sanatları Müdürlüğü'nün ürettiği ürünler katılımcılara tanıtılırken, tören sonunda Arıcılar Birliği Başkanı Yusuf Elitok tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan'a organik bal hediye edildi. El Sanatları Müdürü Haydar Aktar ise günün anısına bir tablo hediye etti.