Balıkesir Hal Binasında yapılan dağıtım törenine; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, Bölge Müdür Yardımcısı Murat Özcan, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Balıkesir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Atilla Sevim, kurum müdürleri, davetliler ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

Dağıtım töreninde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Balıkesir Bölge Birliği arasında yapılan protokol gereği temin edilen kovan altı polen tuzakları, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Arıcılar Birliği'ne kayıtlı çeşitli arıcılara Balıkesir Hal Binasında yapılan törenle teslim edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur törende yaptığı konuşmada, Balıkesir ilindeki arı yetiştiricilerinin üretimlerini desteklemek ve geliştirmek, kaliteli bal üretimini teşvik etmek ve verimi arttırmak, bal dışında polen gibi diğer arı ürünlerinin de üretimini geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla bal üretimi yapan üreticilere kovan altı arı polen tuzaklarının dağıtımının yapıldığını kaydederek, Büyükşehir Belediyesi olarak tarımı geliştirmek amacıyla her zaman çiftçinin yanında olacaklarının altını çizdi.

Uğur ayrıca;“Bu işleri yürütürken arıcılarımızla da iş birliği yapıyoruz. Dağıtım konusunda hiç bir arıcımızı dışarıda bırakmadık. Tarım Kredi Kooperatifleri ile yaptığımız protokol çerçevesinde hem süt tanklarını, hem de bu kovan altlıklarını Tarım Kredi üzerinden alıyoruz. İlk etapta Altıeylül, Bandırma, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Erdek, Gönen, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk'taki toplam 600 arıcımıza e 3 bin 600 altlık dağıtacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın ise törende yaptığı konuşmada, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne kırsal alana hizmet götürme kapsamındaki çalışmalarından ve çiftçilere sunduğu sınırsız hizmetlerden dolayı Tarım Kredi Kooperatifleri adına teşekkür ederek; “Kurum olarak Büyükşehir Belediyeleri ile kurumsal anlamda işbirliği içerinde olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Altın: “Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz Tarım Kredi Kooperatifleri ile yaptığı protokol çerçevesinde; seracıya naylon, hayvancıya süt tankı, zeytinciye ilaçlama, arıcıya polen tuzağı altlığı tedariki ve sebzeciye eğitim gibi birçok alanda hizmet vermeye devam etmekte Balıkesir çiftçisinin refah içerisinde yaşaması için çalışmaktadır. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak Balıkesir ilinde 60 birim kooperatif ile hizmet vermekteyiz. 35 bin kayıtlı, 21 bin faal üyemiz bulunmaktadır. Bu üyelerimize gübre, yem zirai ilaç, tohum, akaryakıt, zirai alet ve nakdi kredi olmak üzere indirimli krediler kapsamında faiz oranı 0-8 aralığında olan 210 milyon TL kredi kullandırdık ve kullandırmaya da devam ediyoruz” dedi.

Arıcılar Birliği ile arıcılığın geliştirilmesi ve bilinçli yapılması konusunda eğitim toplantısı organize etmeyi düşündüklerini de ifade eden Vedat Altın, Balıkesir bölgesinde tarımı destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur'a ve Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı'na Balıkesir çiftçisine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından arı yetiştiricilerine polen tuzaklı kovan altlıkları dağıtıldı.