İl Müdürlüğü'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

42 ARICIYA SERTİFİKA VERİLMİŞTİ

"Arı yetiştiriciliğinde en önemli faktör olarak kabul edilen ana arıların bölgeye uyumlu ve kaliteli ırklardan temin edilebilmesini katkıda bulunabilmek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğü ve Karabük İli Arı Yetiştiricileri Birliğince müştereken geçtiğimiz 23 Nisan-02 Mayıs 2016 tarihleri arasında ilimizde 2 hafta süreli ana arı yetiştiriciliği kursu gerçekleştirilmiş ve Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Dr. Ali KORKMAZ' tarafından verilen kurs sonunda yapılan sınavla 42 arıcımız Bakanlıkça düzenlenen Ana Arı Yetiştiriciliği Sertifikasını almaya hak kazanmışlardır.

Bu kursun sonunda, yetiştiricilerimizin kaliteli ana arı yetiştirebilmede kullanabilecekleri damızlık saf ana arı, ana arı üretim seti ve ana arı yetiştirme kovanlarından oluşan üretim materyallerinin dağıtımı projesi planlanmış idi. 30.000 TL toplam bedeli olan bu proje kapsamında temin edilen üretim materyallerin % 50 bedeli karşılığında, belirtilen kursa katılan çiftçilerimize dağıtımı törenle gerçekleştirilmiştir.

ARICILIKTA EĞİTİM BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında "Müdürlük olarak tarımın her alanında olduğu gibi arıcılıkta da eğitim birinci önceliğimizdir. Geçtiğimiz bahar döneminde gerçekleştirilmiş olan kurs ise bizim için ayrı bir önem arz etmektedir. Zira bu eğitimi alan kursiyerlerimiz kendi arılığının ana ihtiyacını en doğru şekilde karşılayabilecek bilgi ve beceri sahibi olabilmenin yanında aynı zamanda bir işletme sahibi olmak için yasal zorunluluğu olan ve Bakanlığımızca düzenlenmekte olan sertifikayı da almaya hak kazanmışlardır. Kursa katılan ve kurs sonunda bugünkü üretim materyallerine de talepte bulunarak uygulamanın bizzat içerisine girecekleri mesajını veren tüm arıcımızı tebrik ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Murat BULACAK ise katılmış oldukları bir eğitim sonunda kendilerine verilen bu materyalleri arıcıların en verimli şekilde kullanacaklarına inandıklarını belirterek, arıcılarımızın başarılı üretim haberlerini bekliyoruz" dedi.

Tören arıcılara materyallerin dağıtımı ile sona erdi.