TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Anadolu Ajansı ne zamandan buyana; halkın sağlığını hiçe sayan, hileli ürünlerle halkı zehirleyen, sadece kendi kazançlarını düşünen sahtekârları da savunur hale geldi? 

Hiç mi utanmanız sıkılmanız kalmadı?

Milli Gazete’nin bilgi ve belgelere dayalı haberi ile suçüstü yakalanan ve suçlarını bastırmak için hiçbir tutarlılığı olmayan dahası yalan beyanlarla 83 milyon ülke insanının aklıyla dalga geçen açıklamayı doğru kabul edip abonelerinize servis ettiniz!

Vicdanınız hiç mi sızlamadı? 

Bizim, 2011, 2012 ve 2013 yıllarına ait gazete kupürlerinden tane tane ulaştığımız bilgilere, siz zorlanmadan Tarım ve Orman Bakanlığından tek bir telefonla ulaşabilirdiniz! 

Bu mudur sizin habercilik anlayışınız?

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önem verdiği market projesinin başına gıda sahtekarlığında mimlenmiş bir firma ortağının atanması Anadolu Ajansı için hiç mi haber değeri taşımıyor? 

Bakın, Tarım Kredi Kooperatifleri bile yaptığı o açıklamanın arkasında duramadı!

Milli Gazete, ikinci bir manşetle yalanlarını belgeleriyle yüzlerine vurunca açıklamayı kurumun web sayfasının manşetinden indiriverdiler!

Umarım siz de, bir asrı deviren Anadolu Ajansı’nın habercilik anlayışına nasıl bir leke düşürdüğünüzün farkına varırsınız. 

Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve yöneticileri, size de bir çift sözüm var.

İsmini bile ağızlarınıza alamadığınız Milli Gazete, bugüne kadar Tarım Kredi ve Fahrettin Poyrazla ilgili belgeye dayanmadan hiçbir haber yapmamıştır.

Bunu da en iyi kendileri bilirler.

Gerek Genel Müdürün hukuksuz ataması, gerekse ‘TAĞŞİŞLİ’ atama olsun, hepsi belgeli ve kayıtlı.  

TAĞŞİŞLİ atamayla ilgili insanların aklıyla dalga geçilen açıklamada deniliyor ki: “Tadaban Gıda 13.04.2009 tarihinde kurulmuştur. Bu Şirketin unvanı ise 03.04.2012 tarihinde Anadolu Eksper Gıda olarak değiştirilmiştir. Yavuz Mehmet Bulut, Şirkette sadece %18 azınlık hissesi bulunmakta iken, Şirket ürünlerinin 24.07.2013 tarihli Bakanlık ifşa listesinde yer almasını takiben 09.2013 tarihinde Şirket paylarının tamamını devretmek suretiyle Şirket ile olan tüm ilişkisini sona erdirmiştir” diye… 

Pekâlâ, Tadaban Gıda’nın şirken ünvanı niye değiştirilmiş, Yavuz Mehmet Bulut Anadolu Eksper Gıda’dan 2013 Eylül ayında neden ayrılmış?

Hiç merak etmediniz mi?

Aslında sizde biliyorsunuz, gıda sahtekarlarının yaptıkları en iyi şey ifşa olunca firmanın ismini değiştirmektir.

Zaten Tadaban Gıda’nın ismi de ilk ifşadan 6 gün sonra değiştiriliyor.

Bu bir rastlantı mıdır?

Tarım ve Orman Bakanlığı 27 Mart 2012’de Tadaban Gıda ile ilgili ilk ifşasını yapıyor ve firmanın ünvanı 6 gün sonra yani 3 Nisan 2012’de Anadolu Eksper Gıda olarak değiştiriliyor.

Firmanın ismi değiştirilmiş olsa da ürünleri piyasada satılmaya devam ettiği için Tadaban Gıda, 2012 ile 2014 yılları arasında hileli bal ve tereyağı üretiminden dolayı tam 15 defa ifşa ediliyor. İfşa edilen yani hileli ürünlerin hepsi de Yavuz Mehmet Bulut’un ortaklığı döneminde üretiliyor. 

Bu bilgilerin hepsi Tarım ve Orman Bakanlığında kayıtlı olmasına rağmen utanmadan, sıkılmadan kendi ayıbınızı temizleyeceğiniz yerde bir de şahsımı ve Milli Gazete’yi müfteri ilan etmeye kalktınız! Gerçekten acıyorum size. Bir koltuk için insan bu kadar alçalmaz!  

Yine yüzleri hiç kızarmadan; “Anılan gazete, son günlerde devamlı olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinin aleyhine yayın merkezi haline gelmiştir” diye açıklama yapmışlar!

Aleyhte yayın yapan merkez haline gelmekte ne demek oluyor?

Milli Gazete, sahipsiz çiftçinin hakkını savunmaktan başka ne yapmış?

Eyy Fahrettin Poyraz ve ekibi...

Göreve geldiğiniz günden buyana çiftçinin hayrına bir tane projenizi gösterin de Milli Gazete’de bunu haber yapmamış olsun!

Bırakın bir tane proje göstermeyi, yüzde 30, 35, 40 faizle tarımsal kredi kullandırarak çiftçinin kanını emdiniz!

Çiftçiye uygulanan bu zulme kimse oralı olmazken sadece Milli Gazete dillendirdi.

Günlerce çiftçiye yapılan bu faiz zulmünü manşetten verirken, sözde çiftçinin yöneticileri sizler kılınızı bile kıpırdatmadınız!

Bir de çıkmış, Milli Gazete ‘aleyhte yayın yapan merkez’ haline geldi diye iftira atarak alçalmaya devam ediyorsunuz! 

Neymiş efendim; ‘Genel müdürün hukuksuz atamasıyla ilgili yaptığımız haberin tekzip talebi mahkeme tarafından kabul edilmiş!’

Pes doğrusu!

Genel Müdürün hukuksuz atamasının şahsa özel yönetmelik değişikliği ile nasıl kılıfına uydurulduğunu cümle alem Milli Gazete sayesinde öğrendi.

1581 sayılı Kanunda, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarının ataması bir arada tarif edilirken, İnsan Kaynakları Yönetmeliğinde emeklilikten sadece Genel Müdür muaf tutularak kendinizi ele verdiğiniz halde bir de sıkılmadan bunu tekzip talebi ile mahkeme götürdünüz, öyle mi? 

Neden şaşırıyorsam!

Gıda sahtekarlığında Bakanlık kayıtlarını yok sayarak, 83 milyona karşı yalan beyanda bulunanların belgeli haberi tekzip ettirmek için mahkemeye götürmesi kadar doğal ne olabilir?

Hakim de o kadar belgeyi görmeyerek habere yönelik tekzip talebini kabul etmişse, ben kime ne diyeyim? 

Son olarak, bir bilgiyi de sizinle paylaşıp bu konuyu şimdilik burada kapatacağım.

‘Cumhurbaşkanı’nın market projesine TAĞŞİŞLİ Genel Müdür’ manşet haberimizi Anadolu Ajansı servis ediyor, Haber 7’de; ‘Yalanları ellerinde patladı, Yavuz Mehmet Bulut hakkında çirkin ifadeler’ başlığı ile haber yapıyor.

Yapılan gıda sahtekarlıkları Bakanlık kayıtlarında belgeli olan bir firma ortağını Haber 7 neden bu kadar sahiplenmiş olabilir diye siz de merak etmişsinizdir.

TAĞŞİŞLİ Genel Müdür atamasının yapıldığı Tarım Kredi Birlik A.Ş’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Galip Köse, Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahit Akman’ın damadı.

Damat Köse’nin Zahit Akman ile olan akrabalık ilişkileri bu haberin bu başlıkla yapılmasında etkili olmuş mudur bilemiyorum ama ısmarlama haberleri birilerin elinde çok güzel patladı! 

Onu iyi biliyorum.